Wat is eigenlijk goehoed?

Laten we het even hebben over dat je goehoed voelen. Wat is dat dan? Misschien denk je wel: ik voel me eigenlijk al best goed.

Nou heeft het experiment de naam Feel Gooood gekregen en niet Feel best wel Good. Dat is niet zonder reden. We gaan niet voor zomaar een zesje of en zeventje. We streven naar echt heul goed. Dat je vaker zuchtend bij jezelf denkt: sodeknetter, wat is het leven goed!

Bij aanvang van het experiment heb je jezelf stellig iets voorgenomen. Alleen, nou ja, een dag is best lang. En je bent nog ongeoefend. Het niet gewend. Volstrekt logisch als je het al voor de lunch weer vergeten bent.

Daarom, om er een beetje in te komen, nu eerst een heel klein afgepast opdrachtje: Ga het ergens vandaag een een uur lang oefenen. Het is aan jou wanneer.

De opdracht: Een uurtje goehoed
Wat nou als het komende uur van jou is, enkel en alleen van jou. Er moet even helemaal niets. Alles mag. Jij mag kiezen. Wat ga je doen met een uur ongestoorde tijd? De enige voorwaarde voor dit uurtje is – hoe kan het ook anders tijdens een programma als dit – dat je iets doet wat echt heul erg fijn, lekker, goed voelt. Benieuwd wat je gaat doen. Enjoy.

Probeer het en observeer. Onthoud, het kan niet mislukken.