Dat is geen vrij zijn

Blijf je maar lanterfanten? Zit jezelf niet op de kop. Je bent niet lui, er is gewoon iets anders nodig.

Je hebt tijdenlang tegen die deadline zitten aanhikken. Bracht uren, dagen grotendeels online surfend en kontkrabbend door, series bingend, afgewisseld door tripjes richting koelkast en voorraadkast schuimend naar lekkers.

Op de vraag of je niet gewoon even een dagje vrij moet nemen, antwoord je zuchtend: nee, dat kan niet. Ik heb al zolang lopen uitstellen, ik moet nu écht aan de bak.

Maar weet je, al die tijd dat je om je computer heen draalde, verveeld en balend allerlei uitstelgedrag vertoonde, was je niet vrij. Niet echt. Die naderende deadline, die tergende klus, die waslijst aan moetjes zat je voortdurend op de nek. Als een zware doemende klomp. Am I right?

Dat is geen vrij zijn.

Vrij zijn is met een lach uit je bed springen in de wetenschap dat je die dag he-le-maal niks moet en dat je alles mag doen waar je maar zin in hebt. Alles! Een dag waarop je oeverloos stripboeken mag lezen, door de stad of het bos mag dwalen, al bij de lunch een biertje kunt nemen en op geen enkele manier op tijd staat.

Geef jezelf een écht vrije dag, plan ‘m direct in. Liefst zo snel mogelijk. En duik daar dan volledig in. Zuig alles in je op, laat elke cel van je lichaam zich vrij voelen. Er hoeft even niks, er is alleen het hier en nu. Moet jij kijken wat er dan gebeurt. Ik garandeer je: dat is het meest effectieve en productieve wat je voor jezelf kunt doen.

 

>>Is het maar wat lastig om die echte speeltijd voor jezelf in te lassen? Doe het toch maar. Is namelijk zoooo goed voor je. De dagen erna ben je frisser en scherper dan je daarvoor was. Laat je me weten hoe dit voor jou is? Hieronder of in een mailtje. Ik lees je graag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.