Draai het eens om (video)

Werk jij altijd eerst met tegenzin die vervelende of saaie klusjes af, om pas daarna iets leuks te mogen doen van jezelf? Probeer de Feel Gooood-truc in deze video eens. Je zult versteld staan van het effect!
Boost je productiviteit. Uitstelgedrag is hiermee voorgoed verleden tijd!

LEES JE LIEVER? HIERONDER VIND JE HET TRANSCRIPT:

Gister sprong ik uit m’n bed. Ik ging nu eindelijk eens dat recept uitproberen. Dat had ik me al twee weken voorgenomen maar steeds kreeg iets anders voorrang. Nu was het zover.

Ik maakte een lijstje en nog voor het ontbijt sprong ik op de fiets. Ik genoot van het tochtje en had enorme voorpret over wat ik straks zou gaan doen. 

Weer thuis ging ik gelijk los in de keuken. Toen het eenmaal in de oven stond, betrapte ik mezelf erop dat ik in één moeite door de grasmaaier tevoorschijn haalde en de buitenboel ging maaien. Iets waar ik de dag ervoor echt geen pest zin in had gehad.
Huh?

Dit herken je misschien wel. Calvinisten als wij zijn, vinden we dat je eerst al die vervelende of saaie klusjes moet doen. Zo zijn we grootgebracht. Met het idee: doe dat eerst maar, dan ben je er maar vanaf.

Alleen, tegen de tijd dat je daar klaar mee bent, ben je vaak ook wel weer kláár met de dag. Weg goede zin.

Maar wat nou als je het eens om zou draaien? Dat je eerst doet wat leuk is, waar je echt zin in hebt, dus waar je handenwrijvend aan begint. Om pas daarna die moetjes af te gaan tikken.

Grote kans dat die moetjes daarna ineens een stuk makkelijker gaan.

Probeer het ergens de komende dagen maar eens. Laat die waslijst met taken nog even links liggen en begin met iets waar je écht zin in hebt.

Bedenk nu vast met welk leuks je morgen gaat beginnen.

Trouwens, grote kans dat dit in eerste instantie nogal tegennatuurlijk aanvoelt. Ook wel logisch, want het druist volledig in tegen wat je normaal zou doen. Probeer het toch maar. Des te leuker om het verschil op te merken.

Laat je hieronder even weten hoe dat was? Ik zie je de volgende keer.

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.