Video – Méér willen deel 1

Méér willen van het leven. Ben je dan ontevreden en hebberig of is het een heel goed idee? In deze video vertel ik je waarom dit een belangrijke vraag is. Ook krijg je een mini-opdrachtje om je gelijk op te storten.

LEES JE LIEVER? HIERONDER VIND JE HET TRANSCRIPT.

Méér willen van het leven, wie heeft dat nou weer bedacht? Je moet gewoon tevreden zijn met wat je hebt. Want wie het kleine niet eert, …enzovoort.

Dat is wat heel veel mensen denken. Het lijkt wel taboe om méér te willen. Alsof je daarmee zegt dat je ontevreden bent met hoe het nu is en wat je nu allemaal al hebt.

Ook best logisch, want dat is immers wat je overal hoort en leest. Die boodschap zit zelfs heel sneaky verborgen in sprookjes en verhalen. De rode draad is: Als je meer wilt, dan ben je hebberig en loopt het slecht met je af.

Alleen, ik denk dat het niet klopt! Volgens mij gaat het juist perfect samen: aan de ene kant héél erg tevreden zijn met je huidige leven én tegelijkertijd blijven dromen en verlangen naar wat je nog meer zou willen. Die wensen laten je namelijk telkens weer volstromen met goede zin.

Hoe is dat voor jou? Denk jij ook wel eens dat er niet meer in zit? Misschien heb je wel een paar dagdromen, groot of klein, die ongemerkt onderop de stapel zijn beland.
Pak zo direct eens een A4tje en bedenk: van welke dagdromen zou jij het stof wel weer eens af willen blazen? Schrijf er eens een stuk of drie op.

En deel dan daarna in de comments even hoe dat was om te doen, ging dat makkelijk of moeilijk? Doen, hè!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.