Als het leven tegenzit

Wat te doen als het leven even zwaar voelt door tegenslag of verdriet, of doordat er meer van je gevraagd wordt dan je te geven hebt?

Als het leven tegenzit, ingewikkeld is of simpelweg te vol: maak je dagelijkse leven dan wat kleiner, daar wordt het overzichtelijker van. Doe even minder wat MOET (of wat je denkt dat moet) en maak het jezelf in plaats daarvan wat makkelijker. Gun jezelf meer lucht en ruimte.

Streep wat afspraken weg.

Stel die vervelende klussen gerust nog even uit.

Ga meer naar buiten.

Maak een wandeling, alleen of met je partner of vraag de buurvrouw mee. Pak de racefiets en maak nog een rondje voor het donker wordt.

En daarna, laat die tv eens uit. Schenk iets lekkers in en voer fijne gesprekken. Kijk heel bewust een feelgoodfilm en lees je favoriete boek gewoon nóg een keer. Of duik eens twee uur vroeger dan anders je bed in met een luisterboek of geleide meditatie. Boek voor ergens de komende dagen een massage of een pedicure.

Kies eens wat meer voor lekker. Vraag jezelf eens waar je eigenlijk zin in hebt nu?

Toe maar. Kies maar voor eeeeeven niet. Niet de hele wereld op je schouders. Zet die piekermachine even op stil. Even geen meningen, geen discussies. Even nergens tegen zijn. Kies maar vóór prettig, fijn, lekker. Mag dat? Ja, dat mag. Is héél goed voor je. Doe het maar een paar dagen. En voel hoe je daarvan opknapt.

 

P.S. Heb je een van deze suggesties in de praktijk gebracht? Ik lees je graag hieronder in de reacties: hoe ging het, wat heb je gedaan?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.